Наш ИзборНаш изборОхрид

Максим Димитриевски влегува во претседателска трка, 635 охриѓани му дадоа поддршка во собирањето потписи

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски собра 10 000 потписи за кандидат за претседател.

„Над 10.000+ потписи за кандидат за Претседател! Благодарам за поддршката. Продолжуваме заедно до конечна победа“, објави Димитриевски на својот профил на „Фејсбук“.

Во Охрид за Димитриевски поддршка дадоја 635 граѓани, што претставува проблем за ОО СДСМ.  Димитриевски е  претседателот на ЗНАМ – За наша Македонија, а главен на ова движење за Охридскиот регион е Јован Мирчевски – Пупе.