АктуелноОхрид

Божиновски: Заедно со народот ќе ги поразиме за да заврши агонијата со автопатот

Во Македонија со неспособната и неодговорна власт на СДС и ДУИ владее целосен хаос и народот е сосема во право кога вели дека немаме држава.
Главните виновници за агонијата со неградењето на автопатот Кичево-Охрид не само што предизвикаа удар врз туризмот и економијата, туку и создадоа смеа и подбив, напиша на својот ФБ профил Перчо Божиновски од ОО ВМРО ДПМНЕ.

Во продолжение на објавата Божиновски додава:

Никогаш помалку и побавно не се градело и никогаш не се градело вака неквалитетно и неплански.
Главна одлика им е нефункционалноста и се експерти за анекси на договори за зголемување на цената од 374 милиони до над 600 милиони евра и за пролонгирање, самите си ги задаваа роковите, самите тие ги пробиваа.

Потрошија два мандата и не можеа да го довршат, не реализираа ниту 20 % дополнителна градба, а за жал продолжуваат да се губат човечки животи.

Дали како предавничка власт ги казнувате охриѓани затоа што доживеавте катастрофален пораз на локалните избори и за тоталното фијаско кое ви следува?

Кажете што ветивте и што реализиравте како проект за бенефит на охриѓани?
По изборната победа на ВМРО-ДПМНЕ ќе ја прекинеме агонијата на автопатот и се обврзуваме со силно темпо и ангажираност до крајот на 2026 година да биде пуштен во употреба.

Охриѓани веќе јасно се одлучни за промени и на централната власт.
Затоа важно е да ги поразиме токму заедно со народот!
Да ги поразиме затоа што Македонија заслужува подобро!
Никогаш не било полошо, важно е да се промени власта и да си ја вратиме државата!

извор: ФБ Перчо Божиновски