АктуелноОхрид

Македонскиот Зен Кендо Доџо – Јошин го освои Солунскиот Кендо Куп!

Со голема радост да соопштам дека Македонскиот Зен Кендо Доџо – Јошин го освои Солунскиот Кендо Куп!, напиша на својот ФБ профил Златко Кесковски.

Во продолжение ја пренесуваме објавата во целост:
Шампиони екипни сѐ:
Матеј Иваноски и ШАМПИОН СЕНИОРИ
Александар Кеско
Андреј Александров
Олег Бицковски
Александар Петрески
Честитки за големиот успех и настап на Kendo Dojo “Ohrid”
Поединечно:
Пионери
1во Меланија Крстевска- Јошин МКД
2ро Мачиа – Атрапос – ГРЦ
3то Јована Андоновска – Јошин МКД
3то Михаил Миленковиќ – Јошин МКД
КАДЕТИ
1во В. Крстиќ – Београд СРБ
2ро Матеј Илиоски – Јошин МКД
3то Сеферлис – Атрапос – ГРЦ
Јуниори
Проблем со пасош
Сениорки
1во Астериа Акила – Атина Доџо – ГРЦ
2ро Ивона Лазаровска – Јошин – МКД
3 то Ангела Атанасовска – Јошин МКД
3 то Мариа Палиоглу – Атрапос – ГРЦ
Сениори
1во Матеј Ивановски – Јошин – МКД
2 ро Танасис Стаматис – Томбокаи – ГРЦ
3 то Андреј Милошевиќ- Мори – СРБ
3то Мартин Димитров – Мусо – БУГ
Борбен Дух
Џан Ајдогду – Сишинкан – ТУР

извор: ФБ Златко Кесковски