АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Високо признание во Италија за уметницата Аница Китаноска од Вевчани

Гради меѓународна кариера и во речиси сите дела на уметницата Аница Китаноска преовладуваат мотиви од нејзиното родно Вевчани. Со исти мотиви е мозаикот за кој ја добила награда, а на кој работела 80 дена.

 

VOA