АктуелноОхрид

Полициските службеници затекнале 09 возачи кои управувале моторни возила под дејство на алкохол

На 18/19.10.2023 година од 23 до 05 часот, на подрачјето на СВР Охрид извршени се засилени сообраќајни контроли. Притоа, полициските службеници затекнале 09 возачи кои, управувале моторни возила под дејство на алкохол (Охрид-03, Струга-02, Кичево-04). Тие, веднаш се исклучени од сообраќај, одземени им се возачките документи и поднесени им се соодветни платни налози.