ВидеаВидеоОхрид

(ВИДЕО) Туристички автобуси чекаат да нема сообраќај на двете коловозни ленти, за да може да поминат низ тунелите кај Буково

Туристичките автобуси кога досѓаат за Охрид преку Битола , мора да застанат и да чекаат да нема сообраќај на дете коловозни ленти, за да може са поминат низ тунелите кај Буково.

Овие тунели се изградени пред седумдесетина години и се ниски за денешните модерни автобуси кои превезуваат туристи на долги релации.

Автобусот на видеото е од Турција и чека со вклучени четири жмигавци за да може са вози по средина на тунелот за да не удри со крвот.