АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) ЈП Охридски Комуналец во расчистување на малите диви депонии

Малите диви депонии создадени од несовесни граѓани-еколошки проблем кој тешко се надминува
????Сликите зборуваат се’
????Мини депонии на секој чекор кои ги обезличуваат јавните површини, лош изглед и ја деградираат функцијата на просторот
????И покрај акциите за подигање кабаст и зелен отпад кои ги реализираме согласно годишниот календар, со кој е опфатена секоја урбана заедница, им нема крај на овие деструктивни појави на несовесни граѓани
‼За надминување на проблемите околу депонирање кабаст и зелен отпад, на граѓаните им е достапен дежурниот телефон 075-495-428 кој функционира секој ден од неделата во периодот 07.00 часот-21.00 часот