АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Во Лескоец поставен јарбол на кое се вее македонското знаме

Денес во Лескоец е поставен јарбол на кое започна да се вее македонското знаме. Ваквиот потфат е реализиран од страна на месната заедница во Лескоец.

Поставувањето на знамето се овековечи со химната на Република Македонија а ја испеа интерпретаторката Љубица Чифлигароска од Лескоец. Голема благодарност до соселаните кои помогнаа да го поставиме јарболот во центарот на с. Лескоец нека ни е вечна и благословена
МАКЕДОНИЈА!!!