АктуелноОхрид

ОВР Струга со детали околу неодамнешниот пожар на трската кај Калишта

На 09.04.2023 година во 01.30 часот, во ОВР Струга пријавено е дека, покрај крајбрежието на Охридското езеро, околу патека која од Струга води кон селото Калишта, настанал пожар на државно земјиште со трска и нискостеблеста вегетација.

Повредени лица нема а интервенирала територијалната противпожарна единица од Струга.