АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Започнува целосна реконструкција на улицата „Ѓорче Петров“

Денеска започнаа активностите за гребење на стариот асфалт. Во рамки на проектот опфатено е поставување на нова водоводна и атмосферска линија, нови торотоарски површини, ново осветлување и поставување на асфалт во должина од 330 метри.
Вкупната вредност на проектот изнесува 11 000 000 денари. Средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, пишува во своата објава на ФБ, градоначалникот Кирил Пецаков.