АктуелноОхрид

ЈП Охридски Комуналец ги уреди локациите каде ќе се одржуваат програмските активности за одбележување на јубилејот 130 години од смртта на Прличев

📜Уредени локациите каде ќе се одржуваат програмските активности за одбележување на јубилејот 130 години од смртта на Григор Прличев
🔹️Оперативните служби спроведоа вонредни активности за чистење, метење и хортикултурно уредување на локации каде ќе се одбележува јубилејот
🔹️ Интервенирано е кај спомен-куќата на Прличев, гробот во близина на црквата Св.Богородица-Перивлепта, бистата пред НУ Библиотека “Григор Прличев”

извор: ЈП Охридски Комуналец