АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ВИДЕО) Улица „Меркова“ во Струга како Мала Венеција

На социјалните мрежи деновиве ( по интензивните врнежи од дожд ) Стружани предлагаат улицата „Партизанска“  да добие ново име – улица Меркова.
Улицата е изградена пред изборите и веројатно брзајќи да се направи, на неа нема ни една одводна шахта, па таа при секој дожд се претвора во канал, возилата врват низ „каналот“, а по тротоарите не е возможно да се оди бидејќи „фонтани“ од вода прскаат кога минуваат автомобилите.
https://www.youtube.com/watch?v=OxOQMUS6d1Q