Наш ИзборНаш изборОхрид

Почина охриѓанецот Илија Фармакоски- Фармак

Денеска во Охрид, на 68-годишна возраст почина Илија Фармакоски- Фармак. Важеше за човек од охридската чаршија и познат угостител. Беше сопственик на ресторанот „Тошо“ во центарот на Охрид, своевремено еден од култните угостителски локали.

Погребните останки на Фармакоски ќе бидат изложени на Градските гробишта во Охрид утре, недела, 11-ти декември 2022 година, од 13:00 часот.

Извор: ohridpress.com.mk