АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Камбаните од Св.Климент оддекнуваат над балканскиот Ерусалим долж белото езеро

Во чест на празникот од големиот Охридски Архиепископ, Свети Климент Охридски, утрово оддекнуваат камбаните од неговиот храм распослан на Плаошник, кај неговото вечно почивалиште и светилник на охридската култура.