Нивото на Охридско езеро во рамки на просекот за овој месец – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Нивото на Охридско езеро во рамки на просекот за овој месец

Според УХМР, нивото на водата во Дојранското, Преспанското и во Охридското Езеро е во рамки на просекот за ноември.

Намалување под просекот имаат реките Црн Дрим кај Ложани, Струмица кај Ново Село, Црна Река кај Новаци и Брегалница кај Берово.

ухмр