АктуелноОхрид

Божиновски: Изгласан Ребалансот на буџетот на Општина Охрид на 19 седница на Советот, измени и дополнувања на буџетот во интерес на граѓаните, за поубав Охрид

3 000 000 ден. плус за поддршка на локалниот економски развој.
✅Континуирано продолжува поттикнувањето на развојот на туризмот: Бесплатен Hot Spot Интернет ,,OHRID GO connected”, Промоција на туристичкиот потенцијал на Охрид, Изготвување на промотивен материјал за Oхрид, Средства за сопствено учество во имплементација на проекти.
✅За ТППЕ Охрид за првпат по 20 години средства за спроведена набавка на заштитна опрема за шумски пожари и технички интервенции како и набавка на секојдневна униформа.
✅1 313 093 денари обезбедени за „Охридскиот Пливачки маратон – 2022“ со што се врши усогласување на програмата за спорт.
✅Во ООУ ,,Братство Единство” – Лескајца:
➡️825 000 денари за изведба на нова електрична инсталација,
➡️1 314 000 денари за реконструкција на тоалети.
✅Во ООУ ,,Ванчо Николески” – ПУ во Косел
462 000 ден. за реконструкција на тоалети.
✅8 400 000 ден. за реконструкција на улица ,,Марко Цепенков”.
✅6 000 000 ден. за изградба на атмосферска канализација на дел од ул. „Марко Цепенков“.
✅Зголемување за 11 470 000 ден. за потрошена електрична енергија за јавно осветлување за сите улични светилки како и семафорски системи.
✅500 014 ден. плус за одржување јавна хигиена и чистота.
-пишува во својата објава на ФБ советникот Перчо Божиновски.