АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Аврамоска:Ја напуштив седницата на Советот за да кажеме стоп на фашизмот и не за „бугарскиот Хитлер“

Советничката од Левица Виолета Аврамоска ја напушти седницата на Советот на општина Охрид за да се придружи на протестите на охриѓани против отворањето на бугарскиот клуб.

-Во владеењето на токму тој цар извршена е окупација на Македонија , како и депортација на голем број македонски евреи во логорот Треблинка. Сметам дека треба да кажеме СТОП на фашизмот , не за „бугарскиот Хитлер“ и на крајот и покрај тоа што имам забрана на ФБ , 29 дена, јас повторно ќе речам „Смрт на фашизмот, слобода на народот“, истакна Аврамоска.