четврток, февруари 29, 2024
АктуелноОхрид

Утре на стрелиштето „Бејбунар“ ќе спроведат вежбовна активност за боево гаѓање

Утре (06.10.2022 година), со почеток од 09 часот, полициски службеници од полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата при Секторот за внатрешни работи Охрид, на стрелиштето „Бејбунар“ ќе спроведат вежбовна активност за боево гаѓање. Оваа активност, се реализира со претходен договор и известување до стрелиштето, ловното друштво Охрид, ЈЗУ „Здравствен дом” Охрид и урбаната заедница „Билјанини извори”.
Пред почетокот на боевото гаѓање, полициски екипи ќе извршат теренска обиколка и обезбедување на поширокото подрачје на стрелиштето „Бејбунар” со цел оневозможување влез на граѓани во безбедносните зони. Медицинското обезбедување на боевото гаѓање ќе го вршат стручните медицински екипи од ЈЗУ „Здравствен дом”.

извор: СВР Охрид