АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Бројни верници во посета на манастирот Пресвета Богородица во Калишта

Црквата Пресвета Богородица во Калишта беше претесна за да ги прими сите верници кои денеска го посетија овој свет храм. Долги редици верници кои се поклонуваа и оставаа дар кај чудотворната икона во овој велелепен православен крам кој се наоѓа на бргот на Охридското Езеро.