АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Настап на маестро Симон Трпчески во струшко Збажди, родното место на неговиот татко

Потсетуваме дека сабота на  27.08.2022 година попладне сите кои што се во можност,а треба да сте Горно и Долно-дримколци,Струшко Поле,Стружани и Малесијци, масовно да се видиме во с.Збажди да му дадеме голема поддршка на нашиот Симон Трпчески.Ти благодариме брате во Христа Бога што го избра токму родното село на твојот татко с.Збажи за ова несекојдневен маестрален подвиг.Господ Исус Христос да ти дарува сила,вера и истрајност за успешно да го завршиш претстојниот настап.Ти благодариме голем честит Македонцу што ќе ни овозможиш и ние на некој начин да бидеме дел од овој несекојдневен и неповторлив настан.
Со Божји благослов отец Ристе Наумоски.