АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Рајчица низ фоготографското око на Стефан Рајхл

Во Бигорскиот метох, женскиот манастир Свети Георгиј Победоносец, Рајчица, континуирано течат градежните активности околу новиот, како и целосната реконструкција на стариот конак и манастирскиот двор, но и некои поправки во храмот на Светецот.

Дел од работната атмосфера во дворот на Светиот Георгиј, вешто беше доловена преку објективот на еден од најдобрите професионални фотографи, кој е воедно и добар пријател на нашите монашки Обители, Стефан Рајхл.

 

 

Bigorski Manastir