АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Вечерва во дворот на црквата Св,Петка во Враништа видео проекција на тема: Младите и Библијата

Почитувани родители продолжуваме со планираните взаемни активности Црквата и децата.
Денес 07.07.2022 година Четврток во 20.30 ч. Во дворот од црквата Св.Петка ќе имаме видео проекција на Тема: Младите и Библијата.Првиот дел ќе се состои со приказ на видео библиски настани на прожектор.Втириот дел ќе биде разговор и толкување, прашања и разговори на прикажаните библиски настани и заедничко учество на свештеникот со младите.Затоа ве повикувам да дојдете и да ги донесете вашите дечиња односно да присуствувате на нашиот благо поучен настан.
Со Божји благослов отец Ристе Наумоски.