АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Денеска во посета на Охрид српскиот патријарх Порфириј

По вчерашната посета на манастирот Рождество на Пресвета Богородица во Калишта, српскиот патријарх г.г. Порфириј денеска ќе го посети Охрид. Предвидено е да ги посети посети храмот„ Св. Богородица0 Перивлепта“, Галеријата на икони како и другите цркви и културно историски споменици во Охрид, како и манастирот „Св. Наум Охридски“.