АктуелноОхрид

Црвек крст Струга домаќин на збратимениот Црвен крст од Фурт, Германија

Црвен крст на Република Северна Македонија Општинска организација Струга овие дена има чест да ја пречека делегацијата од збратимената организација на Баварскиот Црвен крст на градот Фурт од Германија. Делегацијата од 8 лица која беше претставена од нивниот претседател господинот Бернд Обст денес на Црвен крст Струга им донираше спасителен брод, во чинот на предавањето на оваа донација беше присутен генералниот секретар на Црвен крст на Република Северна Македонија господинот Саит Саити. Кој им се заблагодари на гостите за оваа соработка и донација,

-информираат од Црвен Крст Струга.