АктуелноОхрид

Советникот Демироски – Бено: На секој наш организиран настан гордо е истакнато Македонското знаме

Иако не сме Македонци , повеќе ја сакаме и ја почитуваме својата татковина Македонија од т.н. Патриоти кои јавно ја претставуваат ( бламираат ) Македонија.
– Во просториите на здружението на Египќаните Охрид , најголемо е знамето на Македонија.
– На секој наш организиран настан гордо е истакнато Македонското знаме.
– Египќаните ја сакале и дале живот за слободна Македонија уште во народно – ослободителните борби.
Е сега тоа што државата не сака да не признае нас како постоечки народ , то е друг проблем но се надевам наскоро и то ке биде решено, напиша на својот ФБ профил Советникот од Египќаните во Охрид Арбен Демироски Бено.