АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Јавен повик за субвенционирање на граѓаните за набавка на модерен систем за затоплување -инвертер клима уред за 2022 година

Општина Охрид , со цел да ги стимулира жителите на општина Охрид (домаќинствата) за примена на посовремени уреди  за затоплување на своите домови, кои се поекономични, енергетски поефикасни и еколошки прифатливи за околината, на жителите кои имаат купено посовремен уред за затоплување – инвертер клима уред  во 2022 година  ќе им надомести дел од трошоците направени при набавка на уредот во висина од 50%, но не повеќе од 15.000 денари со вклучен персонален данок на доход по домаќинство…

повеќе на линккот 
општина Охрид