АктуелноОхрид

Посета на вицепремиерот Битиќи на компанијата „Костал” во Охрид

Заменик-претседателот во Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи денеска, 13.04.2022 година (среда) ќе ја посети компанијата „Костал” во Охрид.
По завршување на посетата во 13:15 часот, на главниот влез на компанијата „Костал”, изјави за медиуми ќе дадат вицепремиерот Фатмир Битиќи, заменик-амбасадорот на Сојузна Република Германија, Ото Граф, главниот оперативен директор и член на УО на Костал, Хансјорг Херман и генералниот директор на „Костал” Македонија, Виктор Мизо.