МакедонијаНаш изборНаш Избор

Средношколците бараат бесплатен јавен превоз

Сојузот на средношколци на Северна Македонија (ССРСМ) денеска пред Министерството за образование и наука побара реформи со кои ќе биде обезбеден бесплатен јавен превоз за сите средношколци, меѓународна соработка и демократско средношколско организирање. Претседателот на ССРСМ Лука Павиќевиќ рече дека Сојузот подготвил два предлог-закони кои се однесуваат на воведувањето на бесплатен јавен превоз и на другите барања.

„На 29 март се сретнавме со градоначалничката на Скопје (Данела Арсовска). Нашите идеи наидоа на поддршка и разбирање. Начелно договоривме и состанок со Управниот одбор на ЗЕЛС“, рече Павиќевиќ.

 

Радио Слободна Европа