АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Единствената решетка која го спасува Охрдиско езеро од пластика

Единствената решетка која е поставена на реката Сушица во Охрид го спасува езерото од пластиката која се повеќе ја има во речните сливови. Со надоаѓањето на водотеците , тони пластика повторно се слева во Охридското езер, но за среќа само на едно место една решетка во одредена мера го спасува езерото од пластичниот отпад.

За жал е фактот што не се продолжи со проектот за поставување на вакви решетки на сите реки кои се слеваат во езерото.

Ваквиот проект започна да го реализира Ванчо Костовски.