АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Пецаков: Преку конкретни чекори ја манифестираме грижата кон младите

Општина Охрид распиша „ЈАВЕН ПОВИК ЗА МЛАДИ ИСТРАЖУВАЧИ ОД ОБЛАСТА НА ТЕХНОЛОГИЈАТА, УНАПРЕДУВАЊЕ НА ТЕХНОЛОШКИОТ ПРОЦЕС И ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА“
👉 Право на учество на Јавниот повик има секој ученик-ученици (не повеќе од двајца) под менторство од предметен професор од средно образование, жители на општина Охрид, редовни ученици во едно од општинските средни училишта ( I, II, III, IV година).
👉 Максималниот фонд предвиден за наградување на најиновативните проекти е 200.000 мкд. каде подеднакво се наградуваат и учениците и предметниот ментор, согласно претходно усвоен Правилник.
👉 Повеќе информации околу критериумите за учество може да најдете на линкот 👇