АктуелноВидеоНаш ИзборНаш изборОхрид

(ВИДЕО) Интервју со Ванчо Костовски, советник од ВМРО НП

Поднесена иницијтива за формирање Фонд за иновации за млади на територијата на општина Охрид, со цл поттикнување на младите кон развојните иновативни процеси и дејства, најпрво кај основците а потоа и за средните училишта.  Економската крија која се повеќе ги опфаќа Јавните претпријатија и институции како и начинот за полсно справување со неа, кaко и проектот “Свињишки извори” кој ќе даде воден капацитет за задоволување на Охрид и околните села со чиста и питка вода, низ интервјуто до претседателот на ОК ВМРО НП, Ванчо Костовски и актуелен советник во Советот на општина Охрид.