(ВИДЕО) Дваесет години на диво се градат висококатници во Велестово, Рамне и Којнско – жителите со петиција бараат да сопре градењето – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноВидеоОхрид

(ВИДЕО) Дваесет години на диво се градат висококатници во Велестово, Рамне и Којнско – жителите со петиција бараат да сопре градењето

Дваесет години на диво се градат вили,сместувачки капацитет со огромни габарити, цели хотели во месноста Велестово и останатите атрактивни средини во Националниот парк Галичица. Невладините организации бараат од надлежните институции да престане оваа неконтролирана урбанизација.На диво велат никнуваат објекти од кои некој дебело профитира, објави Алфа.

Ништо поразлична не е ситуацијата и во околината на Велесто, во Рамне и Којнско, средини во кои доколку се работи плански, можат да бидат атрактивни планински дестинации со прекрасен панорамки поглед кон Охрид.

Текстот во целост на: Алфа.