АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Извршени контроли на 16 автобуси во Охрид

На 28-ми февруари 2022 година, при извршена сообраќајна контрола во периодот од 12:00 до 16:00 часот, полициските службеници во Охрид контролирале 15 автобуси, при што не регистрирале неисправности и недостатоци во опремата.

– Во истиот период, затекнати и санкционирани се 13 пешаци кои извршиле небезбедно преминување на коловозна лента надвор од обележан пешачки премин (Охрид 7 и Кичево 6), информираат од СВР Охрид.

 

фото: архива