АктуелноОхрид

СВР Охрид со зајакнати контроли, казнети 13 пешаци од кои 7 во Охрид

На 28.02.2022 година, при извршена сообраќајна контрола од 12 до 16 часот, полициските службеници во Охрид контролирале 15 автобуси, при што не регистрирале неисправности и недостатоци во опремата. Во истиот период, затекнати и санкционирани се 13 пешаци кои извршиле небезбедно преминување на коловозна лента надвор од обележан пешачки премин (Охрид-07, Кичево-06).