АктуелноОхрид

Малата Наташа од Охрид: Лежев во болница, ми се пиеше сокче, но немавме пари

Валентина Стојкоска од Охрид има шест годишно девојче кое има големи здраствени проблеми, тие живеат под кирија и не се во работен однос. Таа потекнува од Албанија, за поубав живот пред 20 години доаѓа во Македонија, имала неуспешен брак па среќата ја бара во Вевчани, но и таму нема согласување а главна причина е сиромаштијата, објави klaster.mk. 

Од двата брака има по едно дете, но ниту на синот ниту на ќерката Наташа не може да им обезбеди пристоен живот кое секое дете го заслужува.

Цел живот го поминуваат под кирии, а условите каде што живеат не се достојни, па таа со право се грижи за здравјето на нејзините деца.

– Киријата ми е шест илјади денари, за што попрво си велам, сопругот што ми е сега кога дојде кога оди, и тој оди работи кога ќе го викнат, но тоа ретко.

Сопругот често ги напушта и оди во Вевчани а Валентина останаува во Охрид каде од петни жили се обидува да ги изведе децата на прав пат без примања.

– Синот остана во Дебарца каде живеев во првиот брак, тој е веќе полнолетен а овде немам услови за да го чувам. Се омажив и по втор пат но ситуацијата не е подобра, вели Валентина за „Срце на дланка“.

Доколку сакате да и помогнете на овој мал ангел да си ги исполни своите желби тоа може да го  направите на трансакциската сметка 200003332143216 или на телефонскиот број на Валентина Стојкоска.

 

извор: klaster.mk.