АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Пратениците во македонското Собрание од СДСМ Охрид се поклонија пред ториот Хомер

Партиска делегација составена од пратениците во македонското Собрание од редовите на ОО СДСМ Охрид и секретарот на општинската организација денес се поклони и одаде почит на учителот, преродбеникот, вториот Хомер, ловороносецот Григор Ставрев Прличев (Охрид, 18 јануари 1830 – Охрид, 6 февруари 1893)
Денес се одбележуваат 129 години од смртта на Григор Прличев.
Слава му!
-стои во ФБ објавата од ОО СДСМ Охрид.