АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

(ФОТО) Феноменот на испарување на Охридското езеро

Рано утрово сликан е познатиот феномен на испарување на Охридското езеро. Појава кога температурата на воздухот е под нулата а температурата на водата е во позитива при што доаѓа до испарување на водата од  езерската површина.

 

Фотографиите ги направи познатиот охриѓанец Владо Жура.

Фото ФБ Владо Жура