АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Попладнево во Вевчани започнува Вевчанскиот карневал

Со свеченото отворање на мултикултурниот центар “Коста Србакоски” а подоцна со изложба на уметнички од Аница Ќитаноска, Никола Угриноски и Владимир Младеноски, се означува почетокот на годинешното издание на Вевчанскиот карневал 2022 година.

Денеска предвидена  е и музичка програма, односно настап на КУД “Дримкол” Вевчани, додека пак од 21 часот прдвиден е настап на диџеј “Фејс”, а од 23 часот свое шоу ќе има познатиот Жаре Бербер.