Пецаков: Советот го усвои Буџетот за 2022 година, истиот е реален, а наша обврска е да обезбедиме голема реализација на истиот – Ohrid1
недела, февруари 25, 2024
АктуелноОхрид

Пецаков: Советот го усвои Буџетот за 2022 година, истиот е реален, а наша обврска е да обезбедиме голема реализација на истиот

Советот на Општина Охрид, денес, го усвои буџетот за 2022 година, во кој се предвидуваат:
✔Капитални инвестици
✔Инвестиции во инфраструктурата
✔Инвестиции во образованието
✔Инвестиции во енергетската ефикасност
✔Субвенции и стипендии
✔Поддршка на културните манифестации
✔Поддршка на спортски настани
✔️ Заштита на животната средина
Буџетот за 2022 година е реален и граѓански. Наша обврска е да обезбедиме голема реализација на истиот.
Нашиот фокус е посетавен кон посветла иднина на Охрид, напиша на својот ФБ профил градоначалникот Кирил Пецаков.