Наш ИзборНаш изборОхрид

(ФОТО) Дежурните екипи на ,,Паркови и зеленило” со полни раце работа

Временските услови проследени со сончеви периоди и чести врнежи, поволно влијаат на бујната вегетација на зеленилото, посебно на тревните површини
✅Затоа дежурните екипи на ,,Паркови и зеленило” се максимално ангажирани за косење на тревните површини во градот и приградските населби, со зацртана динамика за да се опфати секоја урбана заедница и приградска населба
✅Изминативе денови се одржуваше јавното зеленило покрај патеката од каналот Студенчишта до Горица, ул. Булевар Туристичка и детското игралиште, с. Трпејца, ул. Ристо Чадо и просторот околу детското игралиште и ул. Прва Македонска ударна бригада
✅Со активностите продолжуваме со несмален интензитет и во следните денови