Наш ИзборНаш изборОхрид

Прва награда за учениците од ОЕМУЦ Св. Наум Охридски на Меѓународен натпревар по роботика Балкан јуниот 2024

На ден 24.05.2024 година, на денот на сесловенските просветители Светите Кирил и Методиј, во Истанбул се одржа XI -тиот по ред меѓународен натпревар по роботика Балкан јуниор 2024.
📢 Нашиот тим составен од учениците Кристијан Толески III -4, Горазд Јованоски III-3 од профилот – Електротехничар за компјутерска техника и автоматика и менторите м-р Љупчо Балески, м-р Сања Јованоска го освоија 🥇🏆 ПРВОТО место🏆🥇 во силна конкуренција од 7 Балкански држави.
📢Учениците од ОЕМУЦ, ТРЕТ пат по ред ја освојуваат 🥇🏆ПРВАТА награда🏆🥇 на овој престижен меѓународен натпревар.
📢Им благодариме на сите предметни професори кои беа вклучени во овој проект, а посебна благодарност до професорите Владо Јанкулоски од електротехничка струка и Тоде Дукоски од машинската струка.
📢Им честитаме за освоената 🥇ПРВА награда и им посакуваме уште многу успеси во иднина.