Наш избор

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Фамилна хипомагнеземија, хиперкалциурија и нефркалциноза

Фамилна хипомагнеземија, ниско ниво на магнезиум во крвта, која е проследена со хиперкалциурија, зголемено излачување на калциум преку урината, и...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Решение за користење средства од буџетот на општината преку субвенционирање на трошоци за користење на спортските терени на ЈП “Билјанини извори”

Градоначалникот на Општина Охрид донесе решение за за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини извори”-Охрид бр. 07-785/20 донесена од...

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Најновите изданија промовирани на Прличевите беседи достапни за читателите

Годинашното издание на манифестацијата „Прличеви беседи“ организирана од институциите чиј патрон е познатиот поет и преродбеник Григор Прличев и координирана...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Лекар од болницата „Св.Еразмо” со отворено писмо до министерот Сали: Каде во светот се соединува Кардиологија со Ортопедија?

Лекарот специјалист Атанас Поп-Стефанија, вработен во Специјализираната болница за ортопедија и трауматологија „Свети Еразмо” од Охрид, упати отворено писмо до јавноста, но...

1 163 164 165 181
Page 164 of 181