Наш Избор

АктуелноНаш изборНаш ИзборОхрид

Градоначалникот Пецаков оствари средба со претставници од туристичко-услужниот сектор

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков, денеска одржа работна средба со  претставници од угостителскиот и чаршиски еснаф, ХОТАМ, Занаетчиската комора и...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Мајер-Рокитански-Кастер-Хаузер синдром

Мајер-Рокитански-Кастер-Хаузер (МРКХ) синдромот претставува ретка конгенитална болест која го зафаќа женскиот пол. Се карактеризира со неуспешно развивање на матката и...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Познати добитниците на стипендии во основните, средните и редовните студенти од општина Охрид

По претходно распишан конкурс, Општина Охрид доделува стипендии за редовни студенти од Општина Охрид запишани на додипломски студии во прва...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Чистење на речното корито на река Сушица и околниот простор

Екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец” пристапија кон машинско расчистување на речното корито на р.Сушица, како и подигнување на расфрланиот тешко разградлив...

АктуелноНаш ИзборНаш изборОхрид

Ретки болести: Леукоенцефалопатија на мозокот и ʼрбетниот мозок со покачени лактати

Леукоенцефалопатија на мозокот и ʼрбетниот мозок со покачени лактати е ретко нарушување кое се карактеризира со низа невролошки проблеми. Пациентите...

1 422 423 424 445
Page 423 of 445