АктуелноВидеаВидеоИздвојувамеНаш изборНаш ИзборОхрид

Охридското ВМРО ДПМНЕ само освои повеќе гласови од сите останати заедно

ВМРО ДПМНЕ во Охрид освои дури 54 % од гласовите, што е историска победа на оваа партија во градот, а соодност помеѓу   ВМРО ДПМНЕ и СДСМ  е 3:1 или на секој даден глас за СДСМ , граѓаните давале по три гласа за ВМРО ДПМНЕ. Ваквиот колапс отвара и едно интересно прашање: Има ли во СДСМ некој кој ќе се кандидира за градоначалник на изборите следната година ?

ВАКА СЕ СЛАВЕШЕ ПРЕД ВМРО ДПМНЕ ОХРИД ИСТОРИСКАТА ПОБЕДА