Наш ИзборНаш изборОхрид

Мартина Цветаноска освои прво место на регионалниот натпревар по хемија

МАРТИНА ЦВЕТАНОСКА , ученичка од 9 одделение, со одличен училишен успех
неограничена љубопитност и трудољубивост освои ПРВО место со максимален број на поени на регионалниот натпревар по хемија кој се одржа на 13 април во охридкста гимназија-„Св. Климент Охридски“.
Ваквиот успех се должи на нејзиниот талент за решавање хемиски равенки , упорната работа како и добрата проценка на менторот НАУМЧЕ ТАНЕСКИ, наставник по хемија во ООУ Дебрца.
Мотивацијата е многу важна работа за овие ученици. Затоа, како наставници секогаш треба да им обезбедиме учеството како на домашни, така и на меѓународни натпревари. Се гледаме на државен во Скопје.