МагазинНаш изборНаш Избор

Фотографија од нивната младост, легендарните Ѓорѓи и Шенка

Двата најмаркантни ликови од народните приказни во едно младо време кога полни со ентузијазам максимално се вложуваа во снимањето на што повеќе Македонски народни приказни со кои пораснаа генерации а тие беа нивни омилени ликови.

Ѓорѓи и Шенка Колозови, ликови без кои е незамислива ниту една Македонска народна приказна.

 

фото ФБ