Наш ИзборНаш изборОхрид

Џудо Клуб Струга во Едрине, Турција ненадминливи, 7 медали од 7 учесници

И овој викенд  џудистите од Џудо клуб Струга  на висина на задачата, овој пат во Едирне Р. Турција на меѓународниот натпревар “1 Април” каде во огромната конкуренција освоивме 7 медали 🏅од 7 учесници 🥋

Пом. Пионери 👇:
1. Давид Спироски 🥇 злато
2. Елеонора Јосифоска 🥈 сребро
3. Катерина Клењоска 🥉 бронза
4. Мила Стојмиловска 🥉 бронза
5. Божидар Јуловски 🥉 бронза

Пионери👇:
1. Амар Бајрамоски 🥈 сребро
2. Матеј Балоски 🥈 сребро