АктуелноОхрид

Кривични пријави за две лица од Охрид кои без одобрение извршиле доградба на семејната куќа

СВР Охрид поднесе кривична пријава против 46 и 76 годишни Охриѓани, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „Бесправно градење“. Тие, на катарстарска парцела во Охрид, спротивно од Законот за градење и без да поседуваат правосилно одобрение за градење издадено од надлежен Државен орган, извршиле доградба на семејната куќа.

Извор: СВР Охрид