АктуелноОхрид

На Благоец в недела осветување на истоимената црква во село Рамне

По повод престојниот христијански празник Благовештение на пресвета Богородица (БЛАГОЕЦ) на ден 07.04.2024год. (Недела) со почеток во 09:30 часот ќе има осветување на црквата Св. Благовештение (Благоец) село Рамне во месноста викана Макла.

Се покануваат сите добронамерни верници заедно да го прославиме овој светол чин. За многу години!

 

МЗ Рамне