АктуелноОхрид

(ВИДЕО) Поставен нов крст на црквичката Св.Благовештение во с.Рамне

Вредните раце на мајсторот Димче Ѓоргиески го изработија крстот за новата црквичка Благовештение кој е и поставен во текот на вчерашниот ден.
Оваа малечка црква со голема приказна за неговот градење добива се повеќе изглед на црковно светилиште кое за брзо време посетено од големиот број на луѓе, како и од планинари и велосипедисти или авантуристи и љубители на природата.
Со господова помош ова место заслужува да прерасни во уште поубав уреден простор за луѓето кои ќе го посетат ова црквиче кое се надеваме дека ќе прерасне во преубава голема црква и ќе привлече голем број верници, истакнува во својата објава Горан Стојаноски.
фото ФБ Горан Стојаноски